Upgrit Elektrolyter Skogsbär 200g

I Lager
225,00 €

Vätskebalans och elektrolyter

Vatten är livsnödvändigt för oss och något som alla människor behöver för att överleva. Vätskan påverkar vårt mentala fokus, sömn, återhämtning och musklerna. Kroppen består till största del av vatten. Vad händer om vi får vätskebrist? Till en början så tänker vi långsammare, vi får svårt att hålla fokus och presterar mycket sämre både fysiskt och psykiskt. Går det längre kan det leda till att vi bli svårt sjuka, eller ännu värre.

Vätskeintag

Den normala riktlinjen är att vi behöver dricka 2 liter vatten per dag. När vi svettas mycket gör kroppen däremot av med mer vätska och behöver därför balansera det med mer vätska. Vi förlorar vätska genom urinen, vår andning och svettning. Värme, alkohol, träning och stress är det som påverkar vår vätskebalans mest. Vätskebrist gör att kroppen inte kan arbeta lika effektivt och symptom som huvudvärk, yrsel, minskat fokus och sämre muskelfunktion kan uppkomma. Med andra ord räcker inte alltid 2 liter per dag.

Elektrolyternas funktion

Vad som är viktigt att förstå är att vätskebalansen är en symbios mellan vatten, salt och mineraler som kroppen behöver för alla funktioner. Mineralerna har i sin tur olika påverkan på vår kropp, dessa är natrium, magnesium, klorid och kalium (elektrolyter). Dessa får vi normalt i oss både genom vätska och föda. Elektrolyterna behövs för att bibehålla en normal muskelfunktion, ett normalt blodtryck samt för nervsystemets normala funktion. En obalans i kroppen kan alltså uppstå vid bland annat hård träning, varmt väder, bastubad, sjukdom eller magproblem.

Välbalanserad och naturlig produkt

Upgrit Elektrolyter ger dig en omfattande blandning av mineraler och c-vitamin från naturliga ingredienser. En strikt ketogen kosthållning och även lågkolhydratskost kan vara fattig på flera vitaminer och mineraler och du kan med fördel kombinera detta med elektrolyter. Upgrit Elektrolyter är noggrant formulerad och framtagen med smak, funktion och naturlighet i fokus. Detta är en produkt du kan ta innan du går ut på din morgonpromenad, under träningen eller när som helst på dagen du önskar en läskande dryck som passar din livsstil.

Näringsinnehåll per: 100 gram 2 skopor
Magnesium 917,5 mg 59,6 mg (16% av DRI)
Kalium 665 mg 43,2 mg (2% av DRI)
Kalcium 13 366,2 mg 868,8 mg (109% av DRI)
Natrium 1 125 mg 73,1 mg
Klorid 1 500 mg 97,5 mg (12% av DRI)
Vitamin C 384,6 mg 25 mg (31% av DRI)


* DRI-värden = Dagligt Referensintag

Innehåll / ingredienser

 

Ekologiskt kokosvattenpulver*, havsmineraler från lithotamnion calcareum (Aquamin®), ekologiskt citronjuicepulver*, himalayasalt, naturlig citronarom, acerolajuicepulver, sötningsmedel (steviolglykosider från stevia).

* = Ekologiska ingredienser (53%)

Dosering

6,5 gram pulver (ca 2 strukna skopor) i minst 200-300 ml vatten.

Då ingredienserna är helt naturliga behöver du röra kraftigt med en sked tills pulvret har blandat sig eller skaka i en flaska/shaker.

Detta är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas.  Kosttillkostt bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.


Mer information:
VarumärkeUPGRIT
EAN/GTIN7350107070554