VITAMIN C

I Lager
13,50 €

VITAMIN C  90 tabletter. Bra för blodkärl, tandkött och benstomme 


Dosering: 1 tablett dagligen. Tuggas eller sväljes, gärna i samband med måltid.

Ingredienser/tablett: Ascorbinsyra 120mg (150%*), Kalciumcarbonat, Sorbitol, Mikrokristallint cellulosa, Magnesiumstearat och Laktos. *RDI, rekommenderat dagligt intag. Doseringen får ej överskridas. Ersätter inte en allsidig kost. Förvaras oåtkomligt för barn.

C-vitamin behövs för att kroppen skall kunna bilda fibrer som kallas för kollagen. Kollagen är ett slags ”armering” som stärker benstomme, ledbrosk, ledband, hud och blodkärl. Brist på C-vitamin gör kroppen ”skörare” och det uppstår skörbjugg. Benstommen blir mjukare och blodkärlen spricker. Det sistsnämnda märks bl.a. som blödande tandkött. När vi åldras minskas kollagenandelen i huden och då blir huden både tunnare, mindre elastisk och det bildas rynkor. C-vitamin bidrar även till ett normalt immunsystem.  I Multi-C är C-vitaminet buffrat med calciumcarbonat för att motverka ascorbinsyrans irritation på magslemhinnan.

EFSA, europeiska livsmedelsverket, sammanfattar C-vitaminets egenskaper till följande:

En antioxidant som skyddar kroppens celler och bromsar åldrandet. Nödvändig för att hålla blodkärlen friska. Bidrar till frisk benstomme, tänder, ledbrosk, tandkött och hud. Bidrar till att öka upptaget av järn ur maten. Nödvändig för nervsystemets normala funktion. Nödvändigt för kroppens immunsystem. Skyddar ögonen, näthinnan och linsen mot skador som uppstår av solljus, rök och luftföroreningar. Nödvändigt för bildandet av kollagen ett slags fibrer som stärker bindvävnad, blodkärl, hud, leddband och benstomme

Ytterligare hälsobefrämjande verkan av C-vitaminet.

· Verka anticancerös genom att den minskar bildandet av kvävehaltiga toxiner i mag-tarmkanalen. · Är en nödvändig faktor för kollagenbildningen i benvävnaden. · En co-faktor för nedbrytning av kolesterol till gallsyra · Stimulerar syntesen av cytokrom P450, ett leverenzym för avgiftning. · Stimulerar interferonproduktionen (ett protein med antiviral verkan).

Mer information:
VarumärkePLANTAMED
EAN/GTIN7350053290235